ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Eurobank Equities ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες Κύριο

16:27 - 29 Απρ 2024 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η Eurobank Equities ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες
Στην αύξηση των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Eurobank Equities, τονίζοντας πως διαπραγματεύονται με σημαντικό discount -γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες επανατοποθέτησης- και διατηρώντας την Τράπεζα Πειραιώς ως κορυφαία επιλογή (top pick).

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «buy» για τις τράπεζες, αυξάνοντας την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,41 ευρώ από 2,23 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,37 ευρώ από 8,25 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,40 ευρώ από 4,66 ευρώ.

Σύμφωνα με την Eurobank Equities, μετά από ένα καλό πρώτο δίμηνο του 2024, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών βρέθηκαν σε μια περίοδο χαμηλών επιδόσεων, με το σχετικό discount έναντι των τραπεζών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, σε όρους P/TBV, να διευρύνεται στο 20%, λόγω ανησυχιών σχετικά με την ευαισθησία τους στον κύκλο μείωσης των επιτοκίων και την αβεβαιότητα πάνω από το μέγεθος των μερισμάτων.

Πιο πρόσφατα, οι μετοχές ανταποκρίθηκαν εν μέρει στην ανοδική κίνηση των ομολόγων τους στην ΕΕ, αλλά εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με discount μεγαλύτερο του 20%. Επομένως, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η επενδυτική περίπτωσή τους εξακολουθεί να φαίνεται πολύ ελκυστική, με χαμηλή αποτίμηση. 

«Με τις τράπεζες να εξακολουθούν να βρίσκονται 6 φορές περίπου για το 2024 σε όρους P/E και περίπου 0,7 φορές σε όρους P/TBV, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου κατά την άποψή μας, ειδικά καθώς οι τρέχουσες τιμές εξακολουθούν να ενσωματώνουν υψηλό κόστος κεφαλαίου που δεν αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα των εσόδων, τις σημαντικές επιλογές που έχουν σε κεφαλαιακές επιστροφές και τη βελτιωμένη ποιότητα του ενεργητικού», τονίζει η Eurobank Equities και προσθέτει:

«Είναι συντηρητικές ακόμα οι εκτιμήσεις μας για το 2025 (2025e RoTE περίπου 12%), οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και οι επερχόμενοι καταλύτες (επαναφορά του μερίσματος, περαιτέρω αναβαθμίσεις) κάνουν συναρπαστική την περίπτωση των ελληνικών τραπεζών».

Κάνει επίσης λόγο για διανομή μερισμάτων ύψους 10-20% το 2024 και έως 50% μέχρι το 2025. «Το κομβικό σημείο το επόμενο διάστημα είναι οι πληρωμές των μερισμάτων», αναφέρει η χρηματιστηριακή, σημειώνοντας ότι η συσσώρευση πλεοναζόντων κεφαλαίων ξεπέρασε τα 4 δισ. ευρώ το 2023.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 29 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.