ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: $6,4 δισ. στη Samsung για αύξηση στην παραγωγή τσιπς

08:07 - 16 Απρ 2024 | Επιχειρήσεις
ΗΠΑ: $6,4 δισ. στη Samsung για αύξηση στην παραγωγή τσιπς
Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα χορηγήσει έως και 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια στη νοτιοκορεάτικη Samsung, για να αυξήσει την παραγωγή τσιπς στο εργοστάσιο του Τέξας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής τσιπς, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (15/4) το Υπουργείο Εμπορίου.

Η χρηματοδότηση από τον νόμο του 2022 Chips and Science Act θα υποστηρίξει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής τσιπς, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση συσκευασίας, στο Τέιλορ του Τέξας, όπως μεταδίδει το Reuters. Θα επιτρέψει, επίσης, στη Samsung να επεκτείνει την εγκατάσταση ημιαγωγών στο Όστιν του Τέξας, πρόσθεσε η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο, ενώ θα ενισχύσει την παραγωγή τσιπς για την αεροδιαστημική και την αμυντική βιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία και θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«(Οι επενδύσεις αυτές) θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να γίνουν και πάλι ηγέτες, παγκοσμίως, όχι μόνο στον σχεδιασμό ημιαγωγών, όπου τώρα ηγούμεθα, αλλά και στην κατασκευή, την προηγμένη συσκευασία και την έρευνα και ανάπτυξη», δήλωσε η Ραϊμόντο.

Η ανακοίνωση, η οποία κατέστησε τη Samsung τον τρίτο μεγαλύτερο αποδέκτη χρηματοδότησης μέσω του Chips Act, αποτελεί την πιο πρόσφατη κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής τσιπς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος είναι να μειωθεί η εξάρτηση από την Κίνα και την Ταϊβάν, καθώς το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια παραγωγική ικανότητα ημιαγωγών έχει μειωθεί από 37% το 1990 σε 12% το 2020, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών (SIA).

Οι νομοθέτες έχουν προειδοποιήσει ότι η εξάρτηση των ΗΠΑ από τσιπς που κατασκευάζονται στην Ταϊβάν από την TSMC είναι επικίνδυνη, κθαώς η Κίνα διεκδικεί το αυτοδιοικούμενο νησί ως έδαφός της και επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει βία για την ανακατάληψή του.

Η Samsung αναμένεται να επενδύσει περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή και επέκταση των εγκαταστάσεών της στο Τέξας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:45 - 16 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.