ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η «κόμπλα» με την φον ντερ Λάιεν και οι πιθανές καραμπόλες

Η «κόμπλα» με την φον ντερ Λάιεν και οι πιθανές καραμπόλες Κύριο

11:56 - 15 Απρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Υπάρχει ένα στοιχείο που διαφαίνεται εν όψει των ευρωεκλογών, το οποίο υπερβαίνει τον στενό εθνικό ορίζοντα και έχει να κάνει με την ηγεσία της Επιτροπής και με πιθανά πολιτικά ντόμινο σε άλλες χώρες.

Εκ πρώτης όψεως και έπειτα από το χρίσμα που έλαβε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πριν από ένα μήνα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θεωρούνταν έως και προσφάτως η πιθανότερη για μία νέα θητεία στην ηγεσία της Επιτροπής. 

 

Όμως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, φουντώνουν οι αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Βερολίνο και την Βαρσοβία, όπου οι Μακρόν, Σολτς και Τουσκ είναι σαφές ότι δεν επιθυμούν την παραμονή της Γερμανίδας πολιτικού στη θέση. Παράλληλα εντείνεται και η παρασκηνιακή παραφιλολογία για το Pfizergate και τα 20 δισ. που δαπανήθηκαν για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και διάφορα άλλα παραλειπόμενα της θητείας της φον ντερ Λάιεν. 

 Κατόπιν αυτών, φαίνεται ότι το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή μπορεί και να μην είναι η ανανέωση της θητείας της VDL, αλλά η αναζήτηση ενός άλλου προσώπου. 

 

Κάπως έτσι επανέρχεται στη συζήτηση το όνομα του Μάριο Ντράγκι, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά προφανή τρόπο συνεχίζει να διαψεύδει κάθε ενδεχόμενο μετακίνησης του στις Βρυξέλλες, όσο και αν σε κλειστούς κύκλους θεωρείται μία πιθανή λύση, σε περίπτωση αδιεξόδου και δεδομένου ότι ο/η επικεφαλής της επιτροπής θα πρέπει να προέρχεται από το ΕΛΚ, εφόσον επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις και είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 15 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.