ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το Κίνημα Άρδην μεταξύ των κομμάτων που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις ευρωεκλογές

Το Κίνημα Άρδην μεταξύ των κομμάτων που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις ευρωεκλογές Κύριο

12:15 - 10 Απρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όπως έγινε γνωστό, στις προσεχείς ευρωεκλογές έχουν δηλώσει πρόθεση να κατέβουν 46 κόμματα, τα οποία και κατέθεσαν τα σχετικά δικαιολογητικά στον Άρειο Πάγο.

Δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα ανακηρυχθούν και όλα, καθώς μεταξύ άλλων μένει να φανεί τι θα απογίνει με τους Σπαρτιάτες, κατά των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για εξαπάτηση των πολιτών στις τελευταίες εκλογές, ενώ ποιος ξέρει τι γίνεται με τα τυπικά διαπιστευτήρια και πολλών άλλων. 

 

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Μαΐου 2023 είχαν ανακηρυχθεί επισήμως υποψήφια συνολικά 27 κόμματα, 8 συνασπισμοί και ένας μεμονωμένος ανεξάρτητος και στις επόμενες του Ιουνίου, 26 κόμματα, 4 συνασπισμοί και δύο ανεξάρτητοι. 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες και εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, είναι δεδομένη η πολυδιάσπαση του εκλογικού σώματος, με μοναδικό αλλά κρίσιμο ζητούμενο, το πώς θα μοιραστούν στα κόμματα οι εκλογικές προθέσεις των πολιτών και πόσα από αυτά θα φτάσουν ή θα πλησιάσουν το 3%, που θα έχει σημασία και για την συνολική κατανομή των εδρών. 

 

Όσο πάντως φουντώνει η συζήτηση περί της φύσης της ψήφου, των μηνυμάτων της κάλπης και άλλα τέτοια, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μεταξύ εκείνων που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους, είναι και το Κίνημα Αρδην του Γιώργου Καραμπελιά, που δεν είχε συμμετάσχει στις τελευταίες αναμετρήσεις και, αν μη τι άλλο, είναι μία από τις πιο σοβαρές φωνές στην ανάλυση των όσων συμβαίνουν στη σημερινή συγκυρία…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.