ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Eurobank Equities ξεκινά την κάλυψη της Μοτοδυναμικής

15:29 - 16 Απρ 2024 | Αναλύσεις
Η Eurobank Equities ξεκινά την κάλυψη της Μοτοδυναμικής
Περιθώριο ανόδου 38,4% για τη μετοχή της Μοτοδυναμικής, που σε συνδυασμό με αναμενόμενη μερισματική απόδοση 4,7%, οδηγεί σε συνολική απόδοση 43,1%, «βλέπει» η Eurobank Equities, με την χρηματιστηριακή να ξεκινά την κάλυψη του τίτλου με τιμή στόχο τα 4 ευρώ και σύσταση «buy».

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Μοτοδυναμική έχει χάσει περίπου 10% το τελευταίο έτος, υπεραποδίδοντας έναντι των διεθνών ομοειδών εταιρειών, αλλά υπολειπόμενη της απόδοσης που παράγει η πλησιέστερη ομότιμη, Autohellas (+7%) και άλλες ελληνικές μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις.

Ως εκ τούτου, τονίζει η Eurobank Equities, η μετοχή διαπραγματεύεται σε επίπεδα χαμηλότερα από 4 φορές για φέτος τον δείκτη EV/EBITDA, με discount άνω του 40% σε σχέση με τους διεθνείς ομολόγους της και περίπου 15% discount σε σχέση με την Autohellas.

Η αποτίμησή μας δίνει τιμή στόχο τα 4 ευρώ, τοποθετώντας τη μετοχή σε συντηρητική αποτίμηση 4,6 φορές τον δείκτη EV/EBITDA φέτος, που εξακολουθεί να αποτελεί discount πάνω από 25% έναντι της ευρύτερης ομάδας ομοειδών εταιρειών, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 16 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.